sampling productie patronen fournituren

sampling productie patronen fournituren

Sampling productie patronen fournituren – Wegwijzer om uw sampling en productie te begeleiden

Design fase
Dit wordt ook wel de productontwikkelingsfase genoemd. Gedurende deze fase wordt uw product ontwikkeld op basis van een schets, foto of een voorbeeld. Deze fase vormt de basis van de toekomstige productie. Het is dus heel belangrijk dat hier veel tijd en aandacht aan wordt besteed. Hoe deze fase verloopt en wat daarbij komt kijken, wordt hieronder nader uitgelegd.

Stofkeuze fase [link]
In deze fase zoekt u de stof voor sampling/productie. Hoe deze fase verloopt is afhankelijk van waar de productie gaat plaatsvinden. Is er gekozen voor Polen, Bulgarije of Ukraine, dan moet u zelf de stoffen aanleveren. Door op de bovenstaande link te klikken komt u op een pagina waar wij verschillende stofleveranciers hebben verzameld. Per leverancier zijn de mogelijkheden tot een kleine afname voor sampling verschillend. Houd er wel rekening mee dat de stof ook later beschikbaar moet zijn voor de gehele productie. De aanwezigheid van de stof verschilt per seizoen. Soms moet de stof nog worden geweven en kan dit u een vertraging opleveren van een paar weken. Het is dus verstandig ruim op tijd de beschikbaarheid van de stoffen te controleren en dit in de productieplanning mee te nemen.

Turkije
In Turkije wordt het zoeken van de stof uitbesteed. Wij gaan kijken of de door u gewenste stof(fen) daar verkrijgbaar zijn. Dit is een proces dat ongeveer twee weken in beslag zal nemen. Op basis van de door u doorgegeven voorbeelden, stofsamenstelling en grammage, ontvangt u een aantal stofstaaltjes ter goedkeuring. In Turkije wordt de stof alleen voor u ingekocht als de order voldoet aan een bepaald minimum (300 stuks per model/kleur). Bespreek de mogelijkheden tot de stofinkoop met de productiemanager bij Alliance Productions.

Fournituren fase [link]
Deze fase kan synchroon lopen met de stofkeuze fase. Voor Polen, Bulgarije en Ukraine, dient u alle fournituren zelf aan te schaffen. Basisdingen zoals zwarte of witte garen en elastiek, kunnen wij tegen een betaling verzorgen. In Turkije besteden wij de fournituren uit. De werkwijze is hierbij hetzelfde als met de stof. U geeft aan wat u wilt en wij gaan kijken of wij dat in Turkije kunnen regelen.

Patronen fase [link]
De patronen worden digitaal aangeleverd in een .mdl bestand. Het kan zo zijn dat er voor sommige landen intekeningen zijn vereist in een .hpgl bestand. Het is aan te raden om hoe dan ook intekeningen te laten maken, omdat dan het stofverbruik kan worden berekend. U weet dan hoeveel stof er voor de gehele productie moet worden ingekocht.

Sampling fase [link]
Wanneer de patronen klaar zijn, kan er een sample in de door u gewenste maat worden gemaakt. Sampling is essentieel om de juiste fit van het item te bepalen en aan te geven wat de afwerking moet zijn. Het kan zo zijn dat op basis van de sample een aantal wijzigingen in de patroon moeten worden gemaakt. Om de gradatie van verschillende maten te testen, kunt u de sample in twee maten laten maken. De samplingfase duurt net zo lang totdat alle fouten en onduidelijkheden uit de patroon zijn gehaald en de sample helemaal klaar is voor de productie.

Productie fase [link]
Nadat u de designfase heeft afgesloten en de stoffen, fournituren en labels heeft verzameld, kunnen wij beginnen aan de productie. Het gehele order dient u af te leveren bij ons in Amsterdam. Wij zorgen ervoor dat uw order bij de juiste atelier terecht komt. De order dient compleet te worden aangeleverd. Indien er nog iets mist en moet worden nagestuurd, zullen er extra kosten in rekening worden gebracht. Uitgebreide informatie met betrekking tot de betaling en levering, zullen wij persoonlijk met u bespreken.

Planning
Gemiddeld rekenen wij vier weken productietijd. De productietijd is afhankelijk van hoe groot uw order is. In drukke periodes en het hoogseizoen kan de productietijd met een aantal weken uitlopen. De productietijd gaat pas in wanneer u order naar desbetreffende atelier is vervoerd en ingepland. Dit kan niet altijd direct. Wij doen ons best om de producties zo goed mogelijk in te plannen, maar het kan ook voorkomen dat uw order moet wachten omdat er een andere order nog moet worden afgemaakt. Het is daarom belangrijk om vantevoren aan te geven wanneer u de order gaat ingeven, zodat dit duidelijk gecommuniceerd kan worden met de ateliers.

Verpakking
Het is belangrijk dat u vantevoren aangeeft op welke wijze uw order moet worden verpakt en geleverd. Voor Polen moet u zelf de hangers of polybags aanleveren. Indien wenselijk en op dat moment mogelijk, kunnen wij ook hangers en polybags tegen een betaling in Polen bestellen. Hetzelfde geldt voor het vervaardigen van stickers en waslabels.

Disclaimer:
Wij bieden geen enkele garantie op het goed functioneren en/of de kwaliteit van de leveranciers op onze website.
Alle leveranciers (o.a. stoffen- en fourniturenleveranciers en patroonmakers) zijn zelf verantwoordelijk voor hun goederen en diensten.

Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen of schade in welke vorm dan ook die direct of indirect voortkomen door het gebruik van de diensten en/of producten van deze leveranciers.

Wij behouden ons het recht voor deze disclaimer te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder kennisgeving vooraf te wijzigen.

Wegwijzer – De wegwijzer voor hulp met sampling productie patronen en fournituren. Alliance productions kledingbedrijf atelier
www.allianceproductions.nl

Kleding productie kleine oplage – Wij zijn kledingproductie bedrijf welke kleine oplages aanneemt. Sampling productie patronen fournituren

Kijkt u ook eens naar onze Engels talige website www.europefashionhouse.com

 

sampling productie patronen fournituren
sampling productie patronen fournituren